Szájer József vezetésével kezdte meg a felkészülést az idei szezonra a Monori Sportegyesület NBII-es kosárlabda csapata. A korábbi 40-szeres magyar válogatott meghatározó játékosa volt a ’90-es évek sikercsapatának, a Körmendnek; két magyar bajnoki címet és hat kupagyőzelmet ünnepelhetett piros-fekete színekben! Az elmúlt években dolgozott vezetőedzőként az élvonalban a Salgótarján csapatánál; az NBI/B osztályban a Sárvár, a Veszprémi Egyetem gárdájával és több NBII-es csapattal is.

A monoriakat az elmúlt három évben vezető Kovács Péter játékosként és edzőként is marad kék-fehérben. Több mint húsz éves játékos pályafutását a Monori SE öregfiúk csapatában folytatja, edzőként pedig a női felnőtt csapattal dolgozik tovább. Egyesületünk nevében is köszönjük az NBII-es csapat játékosedzőjeként töltött éveket, melynek során rendre a tabella első harmadában, az élmezőny mögött végzett a Monor SE!

A játékoskeretet illetően is változásra számíthatnak a monori kosárlabda szurkolók. Búcsúzik a csapatkapitány Burján Imre, aki kisgyermekkorától Monoron kosarazik. Az egyetemi éveket leszámítva 30 évig erősítette a monori csapatokat, a felnőtt gárdába 2002-ben tért vissza Debrecenből, azóta a csapat meghatározó játékosa támadásban és védekezésben egyaránt. Nem tudta vállalni a folytatást Csapóczi János sem, aki 2009 óta viselte a kék-fehér mezt, fontos és rutinos játékosa volt ez idő alatt az NBII-es csapatnak. Reméljük, hogy az első hazai mérkőzésen nézők előtt is megköszönhetjük nekik az elmúlt évek közös játékát!

A megfiatalodott keret egy igazán rutinos, sok csatát megélt szakembertől tanulhat! Reméljük, hogy az októberre tervezett bajnoki rajtot nem zavarja meg a tavalyi szezonzárást megakadályozó helyzet, és személyesen is szurkolhatunk a fiúknak, HAJRÁ MONOR!

Reméljük, hogy az októberi szezonkezdéskor
újra nézők előtt játszhatnak majd csapataink!