Több mint fél éve telt azóta, hogy új vezetők állnak a monori NBIII-as labdarúgó klub élén. A monorlabdarugas.hu oldalon megjelent évértékelést követően a feladatokat megosztva vállaló Varró Zoltánt és Bán Imrét kerestük meg kérdéseinkkel.

A klubot üzemeltető gazdasági társaság honlapján olvasható beszámoló alapján elmondható, hogy az elvárásokkal szemben gyengébbre sikerült a felnőtt csapatunk elmúlt fél éve. Hiába kezdte elfogadhatóan a gárda az NBIII Közép csoportjában a bajnokságot, és voltak később is jónak nevezhető mérkőzések, összességében a megszerzett 27 pont és a vele járó 12. helyezés csalódás lehet mindenkinek. Az őszi szezon után, levonva a tanulságokat, az előre tervezetteknek megfelelően, Tamási Zoltán helyett Gubucz László folytatja a munkát szakmai vezetőként. Zolinak köszönjük a munkáját, amit a csapatért tett és további sok sikert kívánunk neki! A játékoskeretben nem történik változás, mindenki megkapja a lehetőséget a kék-fehér mezben való folytatásra, hogy bizonyítsák, tudnak és akarnak segíteni, az idén 120 éves egyesületünknek!

A klubvezetés feladatait egymás között megosztó Varró Zoltán ügyvezető és Bán Imre gazdasági vezető így válaszolt kérdéseinkre.

– Helyben jól ismert korábbi labdarúgóként, illetve vállalkozóként milyen tervekkel kezdtetek neki nyáron a közös munkának?

Varró Zoltán: Korábbi játékosként, majd utánpótlás és felnőtt edzőként több mint 30 éve vagyok tagja az egyesületnek. Az elmúlt években nem talált meg semmilyen munka a szakosztálynál, illetve nekem is egészen más ambícióim voltak magánemberként. Így teljesen váratlanul ért, ugyanakkor nagyon megtisztelő volt Zátrok Tamás elnök úr megkeresése. Ügyvezetőtársként Bán Imre személye, valamint a hozzám közel álló emberek támogatása biztosított arról, hogy elvállaljam ezt a feladatot.

Varró Zoltán ügyvezető

Bán Imre: Vállalkozóként nagy várakozással kezdtem meg a közös munkát; habitusomból és versenyzői múltamból adódóan győztes alkatnak és személyiségnek tartom magam. A klub tervezett szoros költségvetését az utánpótlás és a felnőtt labdarúgó csapatok szükségességéhez igazítottuk a fejlődés és az eredményesség tükrében. Az Önkormányzat és az MSE elnökség biztosított bennünket támogatásukról és a felvázolt koncepciótervünk eredményességéről egyöntetűen meg voltunk győződve. Fél év alatt a tervekhez képest többet értünk el, mint amire számítottunk és itt nem a helyezésekre célzok! Tovább megyünk az úton, amit kezdtünk, mert a terveinket rövid és hosszú távon tűztük ki! Igyekszünk egy olyan monori labdarúgó klubot kialakítani, amire a város vezetése, a monori lakosok és még talán a város vonzáskörzetében is úgy fognak emlegetni, hogy a monori utánpótlás olyan képzési formát mutat, ami a labdarúgás jövőképének méltó klubja.

Bán Imre gazdasági vezető

– Milyen mértékben számítotok az MSE utánpótlásából érkező fiatal játékosokra?

– Reményeink szerint a megkezdett szakmai út ahhoz vezet, hogy minél több monori nevelés szerepeljen a felnőtt csapatban, ezért a hangsúly az utánpótlás nevelésen van. Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy tehetségeinket időközben elviszik a nagy klubok, mint például a Budapest Honvéd, az MTK, a Vasas vagy az UTE. Így nekünk dupla annyi tehetséges játékost kell kinevelni ami szintén nagy kihívás elé állít bennünket. Büszkén mondhatjuk, hogy már most több UP játékos is lehetőséget kapott idén a felnőtt csapatban, sőt most a felkészülési időszakban részt vesznek a felnőtt csapat edzésein. A mérkőzéseken amiken eddig lehetőséget kaptak nem vallottak szégyent, így továbbra is számít rájuk a felnőtt csapat vezetőedzője és stábja.

– Hogyan élte meg a csapat a zárt kapus találkozókat?

– Ezzel a helyzettel nem lehetett mit kezdeni, a pandémia jelenleg sajnos mindenek fölött áll. A zárt kapus mérkőzés senkinek nem ideális, de már annak örültünk, hogy a sok védekező intézkedés mellett le tudtuk játszani minden mérkőzésünket. Talán tavasszal ismét szurkolóink előtt játszhatunk majd! A január 4-én megkezdett felkészülés során hat edzőmérkőzés szerepel a tervek között, a tavaszi első fordulóra hazai pályán, február 28-án kerül sor. Addig is bízzunk benne, hogy akár nézők is részt vehetnek majd a tavaszi szezonrajton, HAJRÁ MONOR!

Fotók: Szabó Kriszti / monorlabdarugas.hu