Közel tíz év után tért vissza a monori karatésok soraiba Sztarahorszki Zsolt, aki már az első monori Shito-ryu karate edzéseken is részt vett. A több mint harminc éves sportpályafutása – a Karate Szakosztály elődjéhez, a Karate Klubhoz hasonlóan – a monori József Attila Gimnáziumban kezdődött. Sorra vette az övvizsgákat, néhány év alatt karate oktatói képesítést szerzett, és eleinte edzőként is bekapcsolódott az akkor már a Monor SE színeiben működő karateoktatásba.

Néhány év kihagyás után Tóth Csabi sensei emlékére rendezett edzésen vett részt újra, majd néhány hónappal később ismét a sportolók között üdvözölhettük. 2020 elején sikerrel tett le az 1. danvizsgát, ezzel megszerezve a fekete övet. A vizsgát Hanshi Julius Thity 9 danos mester vezette!

Az Amerikában készült és honosított dan diploma átadás a vírushelyzet miatt nem fekete öves szemináriumon történt. Zsolt a közel egy éve megszerzett oklevelét néhány héttel ezelőtt a Magyar Karate Szakszövetség székházában Sensei Büchler Zsolt Szövetségi kapitánytól vehette át.