Május első hétvégéjén rendezték meg Somogyjádon a Ritmikus Gimnasztika Vidékbajnokságot, mely egyben az országos bajnokság elődöntőit is jelentette. Egyesületünk történetében először indított több kategóriában is versenyzőket a versenysport kategóriában.

Az első napon a Versenysport III. osztályú Serdülő csapatunk mutathatta meg tudását, akik fantasztikus eredményt értek el, csodás gyakorlatukkal a dobogó harmadik fokára állhattak fel az egyéni csapat versenyben. A bronzéremmel egyúttal biztosították továbbjutásukat az országos bajnokságra. A csapat tagjai: Fehérvári Emma, Gergely Zita, Jánosi Annabell és Sain Nina. A 2008-asok versenyében Sain Nina 4. lett egyéni összetettben; emellett szabad gyakorlatban ezüstérmet szerzett karika gyakorlatban pedig 5. helyezést ért el. A 2009-ben születettek egyéni összetett versenyében Jánosi Annabell 5.helyen, Fehérvári Emma 10.helyen, Gergely Zita 14.helyen végzett. Karika gyakorlatokban Jánosi Annabell 8.helyezést ért el.

A verseny második napján a Versenysport I. osztályú Kisgyermek kategóriás versenyzőnk Gerencsér Nóra mutatta be szabad gyakorlatát a bírók előtt. Nóri élete első egyéni versenye volt ez a szőnyegre lépés. Nagyon ügyesen versenyzett és szép gyakorlatot mutatott be, amivel 18.helyezést ért el a népes mezőnyben; ezzel Nóri is ott lesz az Országos Bajnokságon!

A Vidékbajnokság utolsó napja is tartogatott számunkra izgalmakat, gyönyörű gyakorlatokat láthattunk versenyzőinktől. Versenysport II. osztály Gyermek kategóriában induló tornászaink 65 fős mezőnyében nagyon szép eredmények születtek. 2011-es születésűek között Szafián Hanna 5. helyen, míg Sallai Jázmin a 14. helyen végzett. A 2012-es mezőnyben Szitár Orsolya 9. helyezést ért el. Mindhárom versenyzőnk továbbjutott az Országos Bajnokságra! A nap második felében Versenysport II. osztály Serdülő kategóriában induló tornászaink léptek szőnyegre. Gyönyörűen és magabiztosan adták elő gyakorlataikat. Egyéni összetettben Kedves Villő 4. helyezést, Vitéz Tamara 7. helyezést ért el egy szintén rangos és nehéz mezőnyben. Szerenkénti döntőkben (2009-es születésűek) Vitéz Tamara bravúros szabad gyakorlata 4. helyezést érdemelte ki, Kedves Villő nem sokkal mögötte a 6. helyet szerezte meg. Kedves Villő labda gyakorlatával 7. helyezést ért el; mindketten továbbjutottak az Országos Bajnokságra.

Fantasztikusan versenyeztek a lányok és nagyon szép eredményekkel zártuk ezt a három napot!

A szakosztály vezetője Fejes Bernadett így értékelt: – Minden versenyzőnk továbbjutott az Országos Bajnokságra, ami nagyon nagy elismerés számunkra. Nagyon boldogok vagyunk és mérhetetlenül büszkék mindenkire! Nehéz mezőnye volt a lányoknak, fantasztikus gyakorlatokat láthattunk Tőlük. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, szívből gratulálunk! Gratulálunk a résztvevőknek és jó felkészülést kívánunk, köszönjük edzőik közreműködését!