A hétvégén kezdetét vette a Magyar Kosárlabda Szövetség égisze alatt a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság, kék-fehér csapatunk az 1. selejtezőkörben lépett pályára Szombathelyen.

Újdonság volt, hogy a Taksony csapatából érkezett hozzánk három játékos, így ilyen összeállításban még soha nem játszottak együtt a fiúk. Az első mérkőzésen nem sikerült a győzelem a hazai Szombathely csapata ellen. A második összecsapáson a Szolnok KA csapata ellen mérethették meg magukat fiatal sportolóink. Szoros mérkőzésen, de még itt is vereséget szenvedve kellett nekivágni az utolsó mérkőzésnek.
A torna második napján az Eger ellen néztek farkasszemet a gyerekek, tudták jól, hogy a győzelem az egyetlen esélyük, hogy az ország legjobb 32 csapata közé kerüljenek! A mérkőzést 33 pontos győzelemmel zárták és ezzel kiharcolták a főtáblára kerülést!

Bürgés Gábor edző:
Az első mérkőzésen nagyon csúfos vereséget szenvedtünk, igaz a két csapat nem egy szinten kosárlabdázik. A második mérkőzésen már sikerült jobb játékot hoznunk a srácok végig koncentrálva játszottak, sajnos a végén nem mi jöttünk ki győztesként!
A harmadik mérkőzésen végre sikerült megmutatni, hogy jóval több van ebben a csapatban. Kihasználtuk testi fölényünket és magabiztosan végig vezetve nyertük meg a meccset!
Az első mérkőzést leszámítva nagyon elégedett vagyok a fiúkkal hatalmasat küzdöttek. Sikerült egy kicsit jobban összekovácsolni a csapatot!
Van még mit javítani, de dolgozunk tovább! Hajrá Monor!

A csapat tagjai:
Benkő Máté, Kothaj Máté, Földházi Máté, Machalek Máté, Cs. Nagy Máté, Mohácsi Zsolt, Takács Szebasztián, Farkas Bálint, Bartha Dávid, Vágási Bence, Csermely Győző, Egri Norbert

Gratulálunk a játékosoknak és az őket felkészítő edzőknek, sok sikert a folytatásban, HAJRÁ MONOR!