Az idén 100 éves Magyar Birkózó Szövetség nevében Komáromi Tibor olimpiai ezüstérmes és világbajnok birkózó adta át a centenárium alkalmából készült díszoklevelet és zászlót Monor város és a Monori Sportegyesület vezetői részére. Az MBSZ elnökségi tagja – aki egyben egyesületünk Birkózó Szakosztályának vezetőedzője – elmondta, hogy a monori birkózásnak 1-1 olimpiai arany- és ezüstérmet köszönhet az ország.

Egy olyan városban, ahol a birkózósport régebbi hagyományokkal bír, mint maga a szövetség; ahol külön edzőterem szolgálja a birkózók fejlődését; ahol a város vezetői ilyen mértékben támogatják a sportot öröm dolgozni, és méltó helyre kerül az elismerés – mondta. Balatoni Mátyás szakosztályvezető több évtizedes munkáját külön is megköszönte, majd kiemelte, hogy a hivatásszerűen sportolók mellett legalább ilyen fontos a tömegsportbázis folyamatos fejlesztése és az egészséges életmódra nevelés.

Az ünnepi évben száz önkormányzatnak köszöni meg az elmúlt évtizedek segítő támogatását a sportági szakszövetség. Külön köszönetüket fejezték ki Darázsi Kálmán polgármesternek, Juhász László alpolgármesternek, Zátrok Tamásnak az idén 120 éves Monori Sportegyesület elnökének és Balatoni Mátyásnak a Birkózó Szakosztály vezetőjének.

Ezúton is köszönjük az elismerő szavakat és hasonló sikeres évtizedeket kívánunk a magyar birkózósport részére!

Forrás és fotók: monor.hu