Egyesületünk egyik leghűségesebb edzője 1960-tól több, mint 50 évig nevelte a fiatalokat a Monori SE keretein belül a sport szeretetére és az egészséges életmódra! Személyes példamutatásával és a birkózás iránti alázatával segített sportolók tömegeinek a társadalom hasznos tagjává válni.

Varga István Monoron született 1941-ben, azóta is városunk lakója, két gyermekével, négy unokájával és két dédunokájával. Gépipari Technikumi tanulmányai közben, 15 éves korában osztálytársai csalták le a birkózó edzőterembe, ami az életét végigkisérő találkozás lett a sporttal és az egészséges életre neveléssel.

Aktív sportoló korában ifi és felnőtt megyei válogatott volt, ezzel párhuzamosan fiatalon kezdte meg edzői és bírói tanulmányait. 1960-tól gyakorló edző és a Testnevelési Főiskolán oktatói edző képesítést, valamint országos I. osztályú bírói minősítést szerzett. Több évtizedes edzői pályafutása alatt számtalan versenyzőt készített fel a legrangosabb hazai megmérettetésre, a Magyar Bajnokságra. Két tanítványa bajnoki címet szerzett súlycsoportjában; három ezüstérmes, hat bronzérmes, és közel tucatnyi pontszerző birkózó nőtt fel irányítása alatt a Monori Sportegyesületben!

Varga Istvánnal együtt a mai napon vehette át a kitüntetést Dr. Burzuk Valéria tüdőgyógyász főorvos is. Mindkettőjük elismeréséhez ezúton is gratulálunk, és további jó egészséget kívánunk!

Forrás és fotók: monor.hu